Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Johannes Passion, Georg Gebel d.J, Kamerkoor Amsemble, Florilegium Museum o.l.v. Benjamin Bakker

10 maart @ 15:00 - 17:00

Kamerkoor Amsemble bestaat 10 jaar en viert dit met de prachtige Johannes Passion van Georg Gebel uit 1748 op zondagmiddag 10 maart 2024 in de Zuiderkerk van Amsterdam. Medewerking wordt verleend door Florilegium Musicum en zes topsolisten.

Zoals dat vaak gaat bij schatten, worden deze per toeval ontdekt. Zo ook de Johannes Passion van Georg Gebel junior uit 1748. Een werk vol prachtige en theatrale aria’s, koren en koralen. Het werk werd pas in 2007 herontdekt en onmiddellijk herkend als een verloren schat. Kamerkoor Amsemble ziet het als een voorrecht om deze Johannes Passion uit te voeren en er haar jubileumjaar mee in te luiden. Amsemble wordt begeleid door het barokorkest Florilegium Musicum en zes topsolisten.

Kamerkoor Amsemble
Florilegium Musicum
Lauren Armishaw sopraan
Robert Kuizenga alt
Falco van Loon tenor
Vincent Kusters bas
Matthew Bakker bas
Benjamin Bakker dirigent

Gebel werd geboren in Breslau, Duitsland, in 1709. Hij was een wonderkind en speelde al op jonge leeftijd klavecimbel en orgel. Hij werd een veelgevraagd componist en bekleedde een aantal belangrijke muzikale functies.
De Johannes Passion van Gebel is in veel opzichten te vergelijken met de Johannes Passion van Bach. In Gebels werk zijn de recitatieven iets rustiger, maar de aria’s meer uitgesproken. De instrumentatie is bijzonder en bij sommige aria’s onvergetelijk. De balans tussen de verschillende delen is zeer goed uitgedacht waardoor de spanningsboog in de hele passie hoog blijft. Een bijzonder mooie Johannes Passion die je niet mag missen.

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
15:00 - 17:00
Site:
www.amsemble.nl

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
15:00 - 17:00
Site:
www.amsemble.nl