Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vriendenconcert

4 november 2018 @ 20:00 - 21:30

Concert ‘Strings Royale’
Zondag 4 november 2018, aanvang 20:00 uur (let op het ongebruikelijke tijdstip!)
is het volgende concert van dit seizoen met musici van internationale naam en faam:
Violisten Elisabeth Perry en Giles Francis, altviolist Richard Wolfe en cellisten Godfried Hoogeveen en Pamela Smits spelen in een magistraal programma, aantrekkelijk voor zowel kenners als voor leken!

Voor de pauze horen we een mozaïek aan miniatuurtjes die elk een luik openen naar werelden van elegantie, ridderlijke hofmakerij, betovering en muzikale vertellingen. Maar pas op! De heks en de duivel laten zich ook horen..

Na de pauze horen we het beroemde strijkkwintet voor twee violen, een altviool en twee celli van Franz Schubert. Schubert schonk de mensheid twee maanden voor zijn dood dit volmaakte meesterwerk. Het is zijn laatste en grootste instrumentale werk, dat van spontane vrolijkheid tot hartverscheurende weemoed ons de uiterste polen van het leven laat horen.
Een waardige kroon op zijn magistrale oeuvre!
De veelzijdige Britse violiste Elisabeth Perry wordt alom geprezen voor haar bijdrage in alle facetten van het muzikale metier; als concertmeester, soliste, kamermusicus en docente. Op haar 14de maakte ze een gedenkwaardig debuut in de Royal Albert Hall, waar zij samen met Menuhin Bach’s Dubbelconcert speelde. Momenteel is Lis Perry 1ste concertmeester bij het Radio Filharmonisch Orkest.

Ook de Britse violist/altviolist Giles Francis wordt geroemd om zijn enorme veelzijdigheid; zo is hij als violist én als altviolist op beide instrumenten even op zn gemak, en zijn boeiende carrière als kamermusicus, orkestmusicus en solist behelst beide instrumenten. Giles zal later in de serie tevens te horen zijn als altviolist!

De in New York geboren altviolist Richard Wolfe is sinds 1984 aanvoerder altviool van het Nederlands Kamerorkest. Daarnaast is hij zeer gewild als kamermusicus en speelt in tal van ensembles in binnen- en buitenland, zoals recentelijk in Amerika, Israël en Engeland.

Cellist Godfried Hoogeveen behoeft waarschijnlijk nauwelijks introductie als voormalig eerste solocellist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Nadat hij jarenlang student van de beroemde cellist Gregor Piatigorsky in Los Angeles was, en vervolgens zelf ook op de UCLA doceerde, is hij altijd een reizende musicerende wereldburger gebleven en komt net uit Japan, Finland, Kreta. Bijzonder is nog wel te vermelden dat hij o.a. samen met Mstislav Rostropovich het ook in ons programma te horen strijkkwartet van Arensky speelde!

De in Canada geboren celliste, en al 6 jaar artistiek leider van onze serie, Pamela Smits is ook geen vreemde van de wereldpodia. Ook zij heeft jarenlang in Amerika gewoond, o.a. als student van een andere beroemde cellist; Janos Starker en heeft deze droombezetting van musici bij elkaar gevraagd voor dit bijzondere programma.

Strings Royale
FRANÇOIS COUPERIN Pièces en Concert voor2 celli
GEORGE ENESCU Aubade voor viool, altviool en cello
ANTON ARENSKY Variaties op een Thema van Tchaikovsky, Op 35a, voor viool, altviool en 2 celli
P.I. TCHAIKOVSKY (arr. R. Dubinsky) uit Album for the Young Opus. 39 voor strijkkwartet
– pauze –
FRANZ SCHUBERT Strijkkwintet in C groot

Gegevens

Datum:
4 november 2018
Tijd:
20:00 - 21:30
Site:
www.vriendenconcerten.nl

Gegevens

Datum:
4 november 2018
Tijd:
20:00 - 21:30
Site:
www.vriendenconcerten.nl