Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium over verkeer en parkeren in en om de Nieuwmarkt met bewoners, ondernemers en politiek.

17 maart 2016 @ 19:30 - 22:30

Symposium over verkeer, taxi-overlast en parkeren

De Amsterdamse binnenstad en de Nieuwmarktbuurt in het bijzonder hebben te maken met inmiddels bijna ontoelaatbare verkeer- en parkeerdruk. De daaraan gepaard gaande problemen als filevorming, onbereikbaarheid, vertragingen, onveiligheid en luchtvervuiling bij de verkeerscirculatie, alsmede het niet of nauwelijks kunnen vinden van een parkeerplaats mogen algemeen bekend worden verondersteld. Zowel weggebruikers als bewoners, ondernemingen en instellingen hebben er last van. Tel daarbij nog op de enorme taxi-overlast, die dag en nacht doorgaat.

Echt adequate oplossingen zijn door de diverse besturen nog niet gevonden en er kunnen zeer kritische kanttekeningen worden gezet bij veel verkeersmaatregelen als bijvoorbeeld de aanstaande herinrichting van de Munt. Vooralsnog is het enige effect daarvan dat andere wijken meer overlast zullen ervaren en de doorstroom ernstig wordt belemmerd.

De Werkgroep Verkeer van de Bewonersraad Nieuwmarkt en Groot Waterloo wil meer dan symptoombestrijding en is op zoek naar fundamentele oplossingen. Ze heeft daarom een analyse gemaakt van de problemen en is ook zo vrij geweest de gemeente mogelijke oplossingen aan te bieden, zoals buurtparkeren, een taxiplan en een verkeerscirculatieplan.

Om deze plannen te toetsen maar ook om draagvlak te vinden voor een de binnenstad omvattende oplossing wordt daarom dit symposium gehouden. De toegang is vrij.

Onder meer zijn daarvoor uitgenodigd de verantwoordelijk wethouder Pieter Litjens, politici uit de gemeenteraad, betrokken ambtenaren, verkeersdeskundigen, belangenorganisaties uit de transportsector, ondernemers en bewoners.De avond staat onder voorzitterschap van Sandra Rottenberg. Na afloop is er een borrel.

Graag nodigen wij ook u uit daarbij aanwezig te zijn. In verband met de inrichting van de zaal verzoeken wij u vriendelijk, aanwezigheid te melden met een antwoordmail aan jet.willers@gmail.com. Daar kunt u ook het Verkeerscirculatieplan aanvragen.

Gegevens

Datum:
17 maart 2016
Tijd:
19:30 - 22:30

Gegevens

Datum:
17 maart 2016
Tijd:
19:30 - 22:30