Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gratis concert Ricciotti ensemble

26 oktober 2014 @ 15:30 - 17:00

Najaars programma Ricciotti ensemble

Special guests: bariton Tiemo Wang en componist Merlijn Twaalfhoven

Tijdens de komende najaarstournee van het Ricciotti ensemble richt het orkest zich op kinderen/jongeren tussen de 11 en 13 jaar: kinderen in het laatste jaar van de basisschool en pubers uit de brugklas van de middelbare school. Deze jaren kenmerken zich door enorme veranderingen en contrasten: aan de ene kant de oudsten van de basisschool, die zich voorbereiden op de Cito-toets, het schoolverlaterskamp en hun afscheidsmusical, aan de andere kant de jongsten in de brugklas van de middelbare school: met één been in de puberwereld, met het andere nog in de speelse kinderwereld. Ofwel: te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Ricciotti’s Grote Groeispurt Tour sluit aan bij de muziek van deze leeftijdsgroep, maar wil ook uitdagen met nieuwe muziek. Speciale gasten in de tournee Ricciotti’s Grote Groeispurt zijn bariton Tiemo Wang en componist Merlijn Twaalfhoven.

De meest actuele informatie is te vinden op www.ricciotti.nl. Ricciotti is ook te vinden op Facebook en twitter (@ricciottitweets).

Programma

Op het programma staan onder meer een Kinderen voor Kinderen-medley, muziek van de jonge Mozart en hits van nu, zoals Wake Me Up van de band Dirty Loops en Rather Be van Clean Bandit, dat iedere dag met een streetdancegroep zal worden uitgevoerd. De jonge componist Bram Kortekaas schreef speciaal voor het Ricciotti de compositie Schimmenspel, een werk dat bedoeld is om kinderen vertrouwd te maken met het klassieke symfonieorkest.

 

Lees meer over Ricciotti

Gegevens

Datum:
26 oktober 2014
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
26 oktober 2014
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie: