Laden Evenementen

« Alle evenementen

Vriendenconcert Musica Criolla “O Holy One”

18 december @ 20:00 - 22:00

Dit programma staat in het teken van muziek rondom de Heilige Geest, noordelijk en zuidelijk van de evenaar. We beginnen met ‘kerkmuziek’ van het noordelijk halfrond en zakken na de pauze af naar de zuidelijke hemisfeer, waar de Argentijnen uitbundig ‘feestdansend’ acte de présence te geven. We eindigen deze spectaculaire avond met een beroemde Creoolse mis; de Misa Criolla.

Daarvoor horen we de ‘cerebrale’ muzikale belichaming van de Heilige Drie-eenheid uit het christendom. Kleurrijke scènes uit het kerstverhaal met een ode aan een reis in een door de sterren verlichte nacht en knallende champagnekurken. Het uitzonderlijke werk Svyati voor cellosolo en koor schreef Tavener op teksten van de Russisch-orthodoxe kerk. Het koor zingt als de kist wordt gesloten en uit de kerk wordt gedragen, gevolgd door de rouwenden met aangestoken kaarsen, waarbij de cello de Ikon van Christus belichaamt.

Na de pauze is het dubbel feest, want dit jaar (2021) wordt ook de honderdste geboortedag van de Argentijnse componisten Piazzolla én Ramírez gevierd!

De Argentijnse ‘Criollo’s’ zijn een mengeling van vele volkeren, zoals Europeanen, Afrikanen en Indianen. In de Misa Criolla gebruikt Ramírez de vrolijke en melancholische ritmes van de Criollo’s en worden o.a. instrumenten uit het Andesgebergte gebruikt, zoals de charango (kleine gitaar) en de quena (rechte Indiaanse fluit). Het Huygens Vocaal Ensemble is inmiddels expert op het gebied van de Misa Criolla. Bijzonder is ook dat Javier Rodríguez de laatste vaste tenor van componist Ariel Ramírez was. Komt u met ons kerst vieren?

Misa Criolla,
‘O Holy One’

Ola Gjeilo
Serenity (O Magnum Mysterium), voor cello solo en koor a capella

Francis Poulenc
Quatre Motets pour le Noël voor koor a capella

John Tavener
Svyati‚ O Holy One’ voor cello solo en koor a cappella

– pauze –

Ástor Piazzolla
Adiós Nonino voor koor a capella

Onbekend
Villancico (Spaanse kerstliederen)

Zuid-Amerikaanse folklore muziek, tango’s en Improvisaties

Ariel Ramírez
Misa Criolla

Kaartverkoop voor dit concert
Entreeprijs aan de kassa € 30,00
Voorverkoop € 25,00
Vrienden € 20,00

 

Gegevens

Datum:
18 december
Tijd:
20:00 - 22:00
Site:
www.vriendenconcerten.nl

Gegevens

Datum:
18 december
Tijd:
20:00 - 22:00
Site:
www.vriendenconcerten.nl