Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vriendenconcert. Michel Khalifa – verteller Nicolas van Poucke – piano Tosca Opdam – viool Cecile Huijnen – viool Mara Mostert – viool Hannah Strijbos – altviool Pamela Smits – cello

15 april @ 20:00 - 22:00

 

Toen er voor het eerst een trein tussen Parijs en Brussel reed (1846, duur: 21 uur!) was het de eerste spoorverbinding tussen twee Europese hoofdsteden, en de start van het Europese internationale treinverkeer. Daar maakten ook componisten en musici gretig gebruik van!

César Franck (1822) zag 200 jaar geleden het levenslicht in Luik. Na wat omzwervingen bracht hij zijn leven voornamelijk door in Parijs. Daar werd hij o.a. de leraar van Ernest Chausson. Chausson schreef zijn Concert voor viool, piano en strijkkwartet voor de beroemde Belgische vioolvirtuoos Eugène Ysaÿe in de hoop dat hij het wilde spelen. Dat wilde hij! De première in Brussel was een groot succes. Chausson schreef opgetogen in zijn dagboek: “Ik moet geloven dat mijn muziek vooral voor Belgen is gemaakt, want ik heb nog nooit zo’n succes gehad [..] Ik voel me licht en gelukkig, zoals ik al heel lang niet meer ben geweest.”

En wat een paardentaxi en een fiets afdaling met elkaar gemeen hebben..? Michel Khalifa zal het programma op kleurrijke wijze met verhaal en beeld inleiden.

Brussels-Paris Line
Death by accident

Inleiding
door Michel Khalifa

César Franck
Piano kwintet in f-klein, opus 14

– pauze –

Ernest Chausson
Concert voor viool, piano en strijkkwartet, opus 21 in D-groot

Kaartverkoop voor dit concert
Entreeprijs aan de kassa € 27,50
Voorverkoop € 25
Geregistreerde Vrienden € 20

 

Gegevens

Datum:
15 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Site:
www.vriendenconcerten.nl

Gegevens

Datum:
15 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Site:
www.vriendenconcerten.nl