Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vriendenconcert Finnish cloudberries

5 november 2022 @ 20:00 - 22:00

Tobias Borsboom – piano
Tosca Opdam – viool
Pamela Smits – cello

Een Finse avond om warm van te worden! Als jongen bracht Jean Sibelius de zomervakanties door op eilanden van de Finse archipel, zoals het eilandje Hafträsk. Hij schreef het trio Hafträsk voor zijn eveneens musicerende broers en zus om samen te spelen. Een gelukkige tijd! Malincolia daarentegen schreef hij als hartenkreet nadat zijn dochtertje Kirsti was gestorven tijdens een tyfusepidemie.

In de pauze kunt u de smaak van Finland proeven in het gouden likeurdrankje Lakka. Lakka (Fins voor ‘bergframbozen’) wordt beschouwd als een symbool van Finland. Het is gemaakt van de saffraankleurige Finse wilde bergbraambes en de Arctische honingbes.

Er is nog meer moois uit Finland te ontdekken! Esa-Pekka Salonen componeerde zijn werk Lachen Verlerntop een verhaal, waarin de vertelster verklaart dat ze de vaardigheid van het lachen heeft afgeleerd en smeekt de zielendokter het haar terug te geven. Het laatromantische trio van Aarre Merikanto is daadwerkelijk een ontdekking! Dit vroege werk ging pas 20 jaar na ontstaan in première, maar de partituur raakte vervolgens zoek. Pas eind jaren tachtig werd het teruggevonden, en het is prachtig! Een avond vol Finse avonturen.

Finnish Cloudberries

Jean Sibelius
Pianotrio ‘Hafträsk’ in a-klein, JS 207

Jean Sibelius
Vattendroppar (Waterdruppels), voor viool en cello

Jean Sibelius
Lulu Waltz, voor cello en piano

Jean Sibelius
Malinconia opus 20, voor cello en piano

– pauze –

Esa-Pekka Salonen
Lachen verlernt, voor viool solo

Aarre Merikanto
Pianotrio in a-klein

 

Gegevens

Datum:
5 november 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Site:
www.vriendenconcerten.nl

Gegevens

Datum:
5 november 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Site:
www.vriendenconcerten.nl