Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tot nader order uitgesteld. Vriendenconcert 4 the Love of…! met Amarins Wierdsma, viool, Dana Zemtsov, altviool, Pamela Smits, cello, Maarten den Hengst, piano

18 april 2020 @ 20:00 - 21:30

- $18,50

Wegzwijmelen bij romantische melodieën! De liefde, van deze componisten en voor de muziek brengt deze vier gepassioneerde musici samen.

De lange tijd in vergetelheid geraakte Nederlandse componist Julius Röntgen werd beïnvloed door z’n idool Brahms, maar dit 2de strijktrio getiteld Dvorák is een eerbetoon aan deze componist. Een verborgen pareltje!

De jonge Brahms werd liefdevol door Robert Schumann als z’n protegé in huis opgenomen. Innig toegewijd, zocht Brahms zijn mentor als enige op toen die, na een zenuwcrisis en mislukte zelfmoordpoging, in het gesticht werd opgenomen. De ‘Fantasiestücke’, met daarin een prachtig liefdesduet is echter twee jaar na Schumanns huwelijk met Clara geschreven in gelukkiger tijden.

Na Schumanns opname zorgde Brahms voor Clara en de kinderen, en werd hevig verliefd op haar. Het 3de pianokwartet -een publiekslieveling- schreef Brahms toen hij bij Clara woonde en in de huishouding hielp, maar werd 20 jaar later pas uitgegeven. Brahms vroeg zijn uitgever om op de cover een hoofd met een pistool ertegen af te beelden. Het werk is een muzikale illustratie van Goethes roman Werther, waarin de romantische held zichzelf neerschiet, gepijnigd door een onbeantwoorde liefde voor een getrouwde vrouw wiens echtgenoot hij bewondert…
4 the Love of.. !

Julius Röntgen
Strijktrio nr. 2 (Dvorak)

Robert Schumann
Pianotrio Fantasiestücke opus 88

– pauze –

Johannes Brahms
Pianokwartet nr. 3 in c klein opus 60

Gegevens

Datum:
18 april 2020
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
$18,50
Site:
www.vriendenconcerten.nl

Gegevens

Datum:
18 april 2020
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
$18,50
Site:
www.vriendenconcerten.nl