Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ricciotti ensemble met jazztrio Kapok, gratis entree!

28 maart 2016 @ 16:00 - 17:30

- Gratis

R I C C I O T T I ‘ S   C R O S S O V E R T O C H T

Voorjaarstournee met jazztrio KAPOK

 

Tijdens de komende Crossovertocht – de voorjaarstournee van het Ricciotti ensemble – gaat het gezelschap op tournee met het alom geprezen jazztrio Kapok. Speciaal voor de Crossovertocht componeerde Kapok een nieuw stuk, waarin het Ricciotti wordt uitgedaagd om mee op avontuur te gaan en te improviseren als vierde bandlid. Er worden maar liefst 9 stukken van Kapok gespeeld. Naast de stukken van en met Kapok staat er veel cross over op het programma: zowel Saturday Night Fever als delen uit Mahlers Symfonie nr. 10 , een Mozart-hommage van Tsjaikovski en een Couperin-hommage van Ravel. En natuurlijk wordt er werk gespeeld van de eerste meester in de cross over: Johann Sebastian Bach. Ricciotti ís in essentie cross over – muziek spelen op plaatsen waar die normaal niet klinkt – en in de komende voorjaarstournee zijn niet alleen de locaties ‘cross over’, maar vooral ook de muziek.

 

Vanaf 18 maart huist het Ricciotti ensemble op Landgoed Roepaen in het Limburgse Ottersum. Als ‘artist in residence’ worden in het prachtige klooster de voorbereidingen getroffen voor de Crossovertocht, samen met Jazztrio Kapok. Op zondag 20 maart is er een openbare repetitie/try out concert waarbij het publiek de gelegenheid krijgt een kijkje in de keuken te nemen bij het repetitieproces. Van 22 t/m 28 maart reizen Ricciotti en Kapok door heel Nederland, om op zoveel mogelijk locaties mensen te verbazen met deze verrassende combinatie. Midden in de tour, op donderdag 24 maart, keert het gezelschap terug naar Ottersum en zal in de prachtige Kapel van Roepaen een avondvullend programma spelen. Op maandag 28 maart, 2e Paasdag, viert het Ricciotti zijn 46ste verjaardag met twee jubileumconcerten in de Amsterdamse Hermitage en Zuiderkerk. Met medewerking van diverse oud-Ricciotti’s! De complete speellijst is te vinden in de bijlage.

 

Het Ricciotti ensemble

Het Ricciotti is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit veertig jonge, geestdriftige musici. Het brengt live symfonische muziek op plekken waar die normaliter niet klinkt. De mobiliteit van het orkest is uniek: het Ricciotti heeft geen podium nodig en kan zich opstellen in minder dan twee minuten. Het speelt op straat, in het asielzoekerscentrum, het weeshuis en de gevangenis, maar ook op in Ottersum en Wieringen. De leden van het Ricciotti zijn afkomstig uit heel Nederland en soms van daarbuiten. Het grootste deel van de musici studeert aan het conservatorium. Drie keer per jaar gaat het Ricciotti op tournee in Nederland en één keer per jaar naar het buitenland. Jaarlijks geeft het Ricciotti minstens 100 optredens, alle gratis toegankelijk.

 

Kapok

Kapok bestaat uit Morris Kliphuis (hoorn), Timon Koomen (gitaar) en Remco Menting (drums). Kapok is een ongewoon trio. De band combineert elementen uit verschillende genres en tradities: de frasering en harmonieën van de jazz; de podiumenergie en compacte vormen van pop en funk; de grooves en percussieinstrumenten uit rootsmuziek; de interactie en de abstracte geluidencombinaties uit de vrije improvisatie. Ook het instrumentarium is ongewoon – een basinstrument ontbreekt, de drumkit is door henzelf samengesteld en het melodie-instrument is de hoorn, met zijn klassieke traditie. De band ontving voor het tweede album Kapok (2014) de prestigieuze Edison Jazz Publieksprijs, en won eerder zowel de Dutch Jazz Competition als de European Jazz Competition. Kapok staat bekend om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun live-shows, waarin de composities nooit twee keer op dezelfde manier worden gespeeld.

 

 

 

Gegevens

Datum:
28 maart 2016
Tijd:
16:00 - 17:30
Kosten:
Gratis
Site:
www.ricciotti.nl

Gegevens

Datum:
28 maart 2016
Tijd:
16:00 - 17:30
Kosten:
Gratis
Site:
www.ricciotti.nl