Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AL DIE DODEN van het Linnaeus koor

4 mei 2020 @ 18:00 - 19:30

- gratis entree

AL DIE DODEN van het Linnaeuskoor Amsterdam bestaat uit ongeveer twaalf meerstemmige gezongen liederen rondom het thema Dodenherdenking. Oorspronkelijk Joodse liederen en liederen op teksten van Nederlandse dichters en dichteressen. Voor ons koor op muziek gezet door Jan-Paul van Spaendonck.

Op 4 mei 2020 verzorgt het Linnaeuskoor Amsterdam onder leiding van Jan-Paul van Spaendock een optreden in de Zuiderkerk te Amsterdam. Het programma is speciaal samengesteld voor de Dodenherdenking 75 jaar bevrijding.

Wij zingen teksten van Nederlandse dichters als Hanny Michaelis, Vasalis, Leo Vroman, Henk van Randwijk, Jan H. de Groot en anderen die speciaal voor ons koor op muziek gezet zijn door Jan-Paul van Spaendonck. Het programma wordt aangevuld met een aantal traditionele liederen uit de Joodse traditie. Vaughan Schlepp begeleidt ons op de vleugel. Delen van dit programma zongen wij de afgelopen vijftien jaar op 4 mei herdenkingen in Diemen, Amsterdam-Oost (Kastanjeplein), Amsterdam-West (leescafé Belcampo in de Hanny Dankbaarpassage), De Amstelkerk, in de lichtstraat van het OLVG-Oost en in de Hofkerk aan het Linnaeushof.

Wij willen met actuele literaire teksten de herinnering levend houden aan het verzet en de opofferingen van de mannen en vrouwen die in de oorlogsjaren zuchten onder de Duitse terreur, indachtig de slotwoorden van het gedicht Vrede van Leo Vroman:

Kom vanavond met verhalen
Hoe de oorlog is verdwenen
En herhaal ze honderd malen
Alle malen zal ik wenen

Entree
Gratis, met verzoek om een vrijwillige bijdrage

Gegevens

Datum:
4 mei 2020
Tijd:
18:00 - 19:30
Kosten:
gratis entree
Site:
www.4en5meiamsterdam.nl

Gegevens

Datum:
4 mei 2020
Tijd:
18:00 - 19:30
Kosten:
gratis entree
Site:
www.4en5meiamsterdam.nl