Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Miko Peled

25 mei 2016 @ 19:30 - 22:00

- €5

Lezing door de Israëlische schrijver en mensenrechten-activist Miko Peled op 25 mei a.s.  in de Zuiderkerk in Amsterdam. Peled geldt als ultieme insider ten aanzien van het zogenoemde ‘Israëlisch-Palestijnse conflict’, en is voor het eerst in Nederland. De titel van zijn lezing is ‘Israël/Palestina – Mythe, realiteit, rechtvaardigheid’.

Kaarten zijn à € 5 verkrijgbaar via het ticketkantoor.

Peled, bekend als ‘The General’s Son’ (naar de titel van zijn boek), is de zoon van een Israëlische generaal die diende in de oorlog van 1967. Zowel vader als zoon maakte een transformatie door van fervent zionist tot criticaster van de Israëlische bezetting, en tot pleitbezorger van Palestijnse rechten. Peled bepleit dat Israëli’s en Palestijnen pas een toekomst hebben als aan de rechteloosheid van die laatsten een einde komt.

Peleds status als insider, en zijn beheerste, indringende analyse van het conflict vanuit die bevoorrechte positie, overstijgen de politiek-geïnspireerde argumenten die vrijwel overal het debat beheersen. Zijn lezing biedt een unieke kans om te luisteren naar een stem die de weg durft te wijzen naar vrede in een conflict dat wordt gekenmerkt door uitzichtloosheid.

 

Gegevens

Datum:
25 mei 2016
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€5
Site:
www.ticketkantoor.nl/shop/LezingMikoPeled

Gegevens

Datum:
25 mei 2016
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€5
Site:
www.ticketkantoor.nl/shop/LezingMikoPeled