Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gesprek met Irvin Yalom en Damiaan Denys

19 oktober 2017 @ 19:30 - 21:00

Na het succesvolle evenement in februari nodigen wij Irvin Yalom en Damiaan Denys opnieuw uit met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens een live video interview zullen zij spreken over Yalom’s nieuwe boek ‘Dicht bij het einde, terug naar het begin: memoires van een psychiater’.

Yalom heeft zijn carrière gewijd aan het bestuderen van andermans levens. Nu, op 86 jarige leeftijd, kijkt Yalom als de briljante psychiater die hij is terug op zijn eigen leven. In zijn memoires reflecteert Yalom over zijn leven, zijn werk, en hoe hij zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. De avond zal zeker niet draaien om een langdradige levensgeschiedenis van een alledaagse man. Yalom’s leven is alles behalve langdradig en alledaags. Het is inspirerend. Yalom zal de belangrijkste levenslessen uit zijn eigen leven en dat van zijn patiënten met ons delen en zet ons aan te reflecteren over ons leven, de betekenis ervan en de oorsprong van onze daden. Irvin Yalom is een van ’s werelds beroemdste psychiaters.

Zijn bestsellers De Therapeut, Nietzsche’s Tranen, Mama en de Lessen van de Ziel en De Schopenhauer Kuur zijn wereldwijd geliefd. Ook academici prijzen de emeritus professor psychiatrie van Stanford University. Yalom heeft verscheidene werken geschreven waarvan The Theory and Practice of Group Psychotherapy en Existential Psychotherapy een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de hedendaagse psychiatrie.

Damiaan Denys is professor psychiatrie aan de UvA en hoofd van de afdeling psychiatrie aan het AMC. Denys is bekend door zijn vele interviews en theatervoorstellingen. Naast het feit dat Yalom en Denys beiden psychiaters zijn, hebben zij ook een gedeelde passie voor filosofie. Op 19 oktober zal Denys Yalom door een live video verbinding interviewen.

Yalom’s nieuwe boek: ‘Dicht bij het einde, terug naar het begin’ t.w.v. 24,95 zit bij de ticketprijs inbegrepen.

Gegevens

Datum:
19 oktober 2017
Tijd:
19:30 - 21:00
Site:
www.theschooloflife.com

Gegevens

Datum:
19 oktober 2017
Tijd:
19:30 - 21:00
Site:
www.theschooloflife.com