Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

COMPASSION door Egon Kracht & the Troupe

27 maart 2016 @ 16:00 - 18:00

- €15

ComPassion
Een andere kijk op het lijdensverhaal met oude en nieuwe muziek. Tussen 13 en 27 maart 2016 in Amsterdam, Haarlem en Bergen

Egon Kracht brengt met ComPassion een passie nieuwe stijl, waarin de belangrijkste personen rond de figuur van Jezus Christus verhalen uitwisselen. ComPassion sluit aan bij de rijke passietraditie die Nederland kent, maar wil er uitdrukkelijk een extra laag aan toevoegen waarbij het ondergaan van de muziek plaats maakt voor verbinding en betekenisgeving.

In ComPassion gaan Mattheus & Johannes, Judas & Maria Magdalena, Jozef & Maria een dialoog met elkaar aan. Daartoe brengt Kracht oude en nieuwe passiemuziek bij elkaar. De muzikale basis wordt gevormd door fragmenten uit de Mattheus Passion (1727) en de Johannes Passion (1723) van J.S. Bach. Die worden afgewisseld met delen uit de Judas Passion (2010) en het Stabat Mater Stabat Pater (2011) van Egon Kracht, en aangevuld met stukken uit de Maria Magdalena Passie (2012) van Noortje Braat en Hetty Kleinloog. Aan deze vermenging van stijlen voegt Egon Kracht nieuwe composities en arrangementen toe om de veelzijdigheid van het lijdensverhaal tot uiting te brengen, waaronder een vierstemmig bewerking van Erbarme Dich, de bekendste aria uit de Mattheus Passion.

Workshop Koraalzingen

Speciaal voor koorzangers organiseert Egon Kracht voorafgaand aan drie van de vijf voorstellingen een workshop Koraalzingen. In de workshop studeren deelnemers een bestaand en een nieuw koraal in, die ze tijdens de voorstelling kunnen meezingen.

Egon Kracht

Begonnen in de jazz, ontwikkelde Egon Kracht zich via de kleinkunst en de rockmuziek tot een veelzijdig en eigenzinnig musicus. Hij werkte onder andere jarenlang samen met Maarten van Roozendaal. In 2010 componeerde hij een Judas Passion gevolgd door een Stabat Mater Stabat Pater in 2011. Momenteel tourt hij met Noortje Braat door het land met de voorstelling Het zal eens tijd worden!

Toegangsprijs € 15,- (€ 11,- met korting); Inclusief workshop € 17,50 (€ 13,50 met korting) Kaartverkoop via http://www.thetroupe.nl/speellijst, of aan de zaal.

Meer informatie over de voorstelling ComPassion en de workshop Koraalzingen:
http://www.thetroupe.nl
http://www.facebook.com/egon.kracht
email: egonkracht@outlook.com

Gegevens

Datum:
27 maart 2016
Tijd:
16:00 - 18:00
Kosten:
€15
Site:
www.thetroupe.nl

Gegevens

Datum:
27 maart 2016
Tijd:
16:00 - 18:00
Kosten:
€15
Site:
www.thetroupe.nl