Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Burgertop Amsterdam

6 juni 2015 @ 09:30 - 17:30

Burgertop Amsterdam

In het kader van de democratische vernieuwing in Nederland wordt op 6 juni 2015 in Amsterdam de eerste grootstedelijke burgertop in Nederland georganiseerd. Eerdere vergelijkbare initiatieven zijn in 2014 in onder meer Amersfoort en Uden gehouden, waar G1000 bijeenkomsten zijn georganiseerd. Het is belangrijk dat ook in Amsterdam een burgertop plaatsvindt omdat het nog lang niet vanzelfsprekend is dat burgers invloed hebben op de agenda van de stad. Wij zijn ervan overtuigd dat democratie meer is dan stemmen. Het is samen richting bepalen, zeggenschap hebben over hoe je stad wordt bestuurd. Om die reden vinden wij het belangrijk dat instrumenten zoals de burgertop gemeengoed worden. Dat willen wij met de burgertop in Amsterdam bereiken.

Wat gaan we doen?

Op zaterdag 6 juni komen +/- 600 Amsterdammers bijeen in de Zuiderkerk. In groepen van 10 gaan zij aan ronde tafels met elkaar in gesprek over een onderwerp dat zij zelf hebben geagendeerd. Onder begeleiding van een ervaren gespreksleider gaan zij dit onderwerp verkennen, om vervolgens zelf oplossingen te formuleren. Dit kan resulteren in een initiatief waar de groep zich zelf voor in gaat zetten, maar het kan ook vorm krijgen in een verzoek naar het gemeentebestuur. Deelnemers stellen hiermee samen de agenda voor de stad Amsterdam op.

Deelnemen?

De inschrijving voor de Burgertop is open voor iedereen die woonachtig is in Amsterdam en 16 jaar of ouder is. Inschrijvingen gaan via de website www.burgertop-amsterdam.nl/deelnemen/

Doneren

De Burgertop wordt georganiseerd met hulp van vrijwilligers, bedrijven en verschillende overheidslagen. Ook u kunt helpen met het realiseren van de eerste Amsterdamse Burgertop.

Dit kan via crowdfunding. Kijk op https://www.voorjebuurt.nl/burgertopamsterdam

Meer info

alles wat u verder wilt weten kunt u vinden op de website www.burgertop-amsterdam.nl

Ook kunt u al uw vragen mailen naar organisatie@burgertop-amsterdam.nl

Gegevens

Datum:
6 juni 2015
Tijd:
09:30 - 17:30

Gegevens

Datum:
6 juni 2015
Tijd:
09:30 - 17:30